Head

 Microneedling
- Behandlar bl.a. mindre rynkor/linjer, glåmig hud, hudstruktur, ärrvävnad och pigmentfläckar


Microneedling är en säker och effektiv behandling för att försköna din hud. Under en microneedling-behandling aktiveras hudens kollagen och elastin-produktion, efter att man skapat små mikrofina kanaler i huden. Elastin står för elasticiteten och flexibiliteten i huden medan kollagenet ger stadga och motståndskraft. Även producering av hyaluronsyra sätts igång, som är ett kroppseget fuktämne, vilket fyller ut huden.
 

    Hur en behandling går till

Vid en behandling med microneedling, penetrerar tunna, sterila nålar av rostfritt stål det översta hudlagret upp till ett djup mellan 0,5 mm – 2 mm, beroende på vilket område som behandlas. Detta triggar igång en naturlig reparationsprocess i huden där kroppen frigör naturliga tillväxthormoner som ökar produktionen av hudens eget kollagen, elastin och hyaluronsyra.

Huden rengörs noggrant med både peeling och aha-pensling. Därefter börjar själva microneedling- momentet. En steril engångskasett med ytterst tunna nålar fästes på ett munstycke, i storlek som en tjock tuschpenna. Ett högkoncentrerat serum appliceras på huden. Munstycket förs över huden i ett mönster och skapar små, mikroskopiska kanaler i huden. En rodnad börjar synas, vilket tyder på att den naturliga reparationen av vävnaden är igång och kollagenproduktionen stimuleras.
När området är färdigbehandlat, smörjs din hud in med en näringsrik kräm som ska sitta på hela dagen/natten. Behandlingen tar allt från 15-90 min. beroende på vilka område som behandlas.

Självklart kan man göra enstaka behandlingar som en boost och uppfräschat utseende men för bästa resultat rekommenderas en kur på 3-8 behandlingar. Många får ett synligt resultat redan efter sin första behandling. Behandlingarna görs med 3-4 veckors mellanrum.
 

Hur behandlingen känns


Beroende på hur djupt nålarna arbetar kan det smått rivas och stickas i huden. En djupare behandling kan kännas mer. Dom flesta upplever behandling som smärtfri.
 

Efter behandlingen


Direkt efter behandlingen är det vanligt att man får en rodnad, likt en solbränna, som lägger sig ca.1-2 dagar efter. I vissa fall kan det ev. uppstå enstaka miniruvor, vilket kommer ifrån att man skapar en liten blödning på huden. Detta är fullt normalt. Det är viktigt att inte klia eller riva bort skorpan. Dagarna efter kan huden kännas tillfälligt torr, det är därför viktigt att man använder en näringsrik ansiktskräm i några veckor efter behandlingen. Du kommer att få en produktrekomendation anpassad efter din hud för att resultatet ska bli optimalt. Undvik sol och använd högt solskydd minst 2 månader efter avslutad behandling, även om det är molnigt utomhus. Månader efter rekomenderas fortsatt försiktighet med solexponering, då hudens vävnad är i pågående stimulering. Detta för att undvika ev. uppkomst av pigmentering i huden.

Mikroneedling kan med fördel kombineras med en infuzion-behandling. Då får du dubbelt så synligt och hållbart resultat p.g.a. att man direkt efter mikroneedling-momentet slussar ner koncentrerad hyaluronsyra 3 mm. ner i huden. Infuzion är en intensivt djupgående fuktbehandling som fyller ut huden. Du kan läsa mer om Infuzion under fliken, behandlingar.
 

Resultat
 

Mindre rynkor/linjer reduceras
Pigmentering/solskador minskar
Ytliga kärl dras samman
Huden blir fastare och får en jämnare hudstruktur
Porstorleken kan även dras ihop något

Eftersom behandlingen är en naturlig process för huden så blir även resultatet naturligt

Hur snabbt du får resultat med microneedling beror på vad du vill behandla och hur aktivt din egen hud arbetar. Processen av hudförnyelse på området där nålarna arbetat kan pågå under flera månader men effekt kan synas redan efter en vecka.


Priser

Hela ansiktet - 60 min - 1795 kr
Hela ansiktet inkl. hals - 75 min - 2295 kr
Hela ansiktet inkl. hals & dekolletage - 90 min - 2895 kr
1 område - fr. 20 min 795 kr
2 områden - fr. 30 min - 995 kr
Händer - 30-40 min - 1025 kr

Priserna är per behandling. Bokar du en kur erhåller du 5, 10 och 15% rabatt vid resp. kurer på 3, 6 och 8 ggr.


ERBJUDANDE UNDER OKTOBER & NOVEMBER!

500 kr rabatt vid behandling av ansikte - ansikte/hals - ansikte/hals/dekolletage.
200 kr rabatt för enstaka områden samt händer.


Väljer du att göra en mikroneedling-behandling i kombination med infuzion, har du ett reducerat pris på behandlingarna. Kontakta Camilla på salongen för mer information.